Guide til Gamer Computere

De fleste har nok prøvet at spille på en computer der har udtjent sin værnepligt. Vi har selv prøvet i årevis at spille på computere der slet ikke var lavet til gaming. I dag er det imidlertid muligt at komme i gang med gaming uden at skulle have 2 jobs samtidig.

Når det er sagt så er gamer computere karakteriseret ved at kunne løse tunge og komplicerede opgaver hurtigst muligt, og det kræver noget computerkraft.

Det Vigtigste
Der er 3 centrale ting du gerne vil have fokus på:

  • CPU kraft (Processor)
  • Grafikkort
  • Ram

Det nytter imidlertid ikke at have en super CPU og et lille grafikkort. Eller stort grafikkort og lidt ram. Tingene spiller sammen. Derfor skal man vide hvad man laver når man sammensætter en gamer computer. Dertil kommer at det er en god idé at køre med Solid State Drives (SSD harddiske) der gør at ting kan hentes og placeres på din harddisk så hurtigst som muligt.

I takt med at spil hele tiden udvikler sig og bliver tungere at afspille, udvikles computerteknologien sig. Derfor vil man opleve at den computer man købte for 2 år siden, allerede kan være ved at halte efter de nyeste spiludgivelser.

Hvordan Vælger Jeg?
Man skal gøre op med sig selv hvilken type gamer man er. Spiller man f.eks, Apex eller Fortnite behøver man måske ikke så meget computerkraft, da grafikken er lidt lettere at køre. Hvorimod i de nyeste udgaver af Battlefield, The Witcher eller det nye Call of Duty Modern Warfare, skal man helst have en rimelig opdateret computer.

Spørg Dig Selv Følgende:

  1. Hvor vigtigt er det for mig at jeg ikke taber en kamp pga. min computer?
  2. Hvor vigtigt er det for mig at jeg får den bedst mulige spiloplevelse?
  3. Vil du skifte din computer ud indenfor 2-3 år?
  4. Vil du gerne have en computer der kan holde i f.eks. 5 år?.

Desto vigtigere punkt 1 og 2 er for dig jo bedre en gamer computer skal du have.

Hvis man alligevel udskifter sin computer hvert 2-3 år, kan det bedre betale sig at købe en mid-range gamer computer. Men hvis man gerne vil have den i mindst 5 år eller bare gerne vil være sikker på at kunne køre alle spil med højeste indstillinger, så kan det godt betale sig at gå efter en high end maskine.

Hvis man er helt ny gamer og bare skal i gang eller måske ikke spiller så ofte kan en entry-level computer være aldeles glimrende.