Hvilken gamer skærm skal jeg købe?

Denne guide er lavet til dig, som er på udgik efter en gamer skærm, men er i tvivl om hvilke kriterier og specifikationer, som du skal holde øje med. Vi vil komme ind på opløsning, tommer, responstid, bud på gode gamer skærme og vigtigheden ved hertz (forkortet Hz i teksten), for vi vil gerne hjælpe dig godt på vej til din nye gamer skærm. 

Hvilken skærm til gaming er bedst?

Der florerer billeder af flotte og misundelsesværdige gaming set-ups overalt på internettet med forskellige tastaturer, computere, udstyr, mousepads og alt, hvad en gamer drømmer om. 

Hvad ejerne af de smukke gaming set-ups har tilfælles er, at de har været på jagt efter udstyret og helt sikkert læst guides ligesom det, du gør nu! Der er mange kriterier for, hvilken skærm, der passer gameren bedst, og når man skal vælge en skærm er der mange faktorer, som man skal tage med i sine overvejelser.

Hvad koster en gamer skærm? Se da vores store udvalg af gamer skærme lige her

Responstid

Hurtige bevægelser i spillet kræver hurtig responstid. Derfor er for vigtigt, at skærmen har en hurtig responstid, for responstiden handler om, hvor hurtigt skærmen reagerer på det, der sker i dit spil. 

Jo lavere responstid, jo hurtigere opdaterer din skærm, og dette bliver målt i millisekunder (ms). En god gaming skærm skal helst have en responstid på 1-2 millisekund, for når du er i gang med et FPS spil, så skal du have informationer lynhurtigt, så du kan dræbe din fjende, inden din fjende dræber dig. Derfor gælder responstid liv eller død! 

Vi anbefaler, at du undgår gamer skærme med en responstid på over 5 ms, da det vil ødelægge din spiloplevelse. Du kan opleve ghosting, og det fortjener ingen gamer. Gå efter skærme med en responstid på 1-2 ms for at maksimere spiloplevelsen. Vi har mange skærme med 1 ms responstid, og du finder to af dem her og her

Vi anbefaler denne skærm og denne, men er lommepengene lidt små, så har vi også billige skærme, som kan køre FPS spil uden fejl, som denne skærm og denne

Opløsning

Også kaldet resolution. Skærmens opløsning har stor betydning for, om det er en god gamer skærm. Opløsningen er antallet af pixels, der vises på skærmen. Jo højere skærmens opløsning er, jo skarpere et billede vil du få, når du spiller. 

Der findes skærme med opløsninger fra 1080p til 1440p, som er ganske udmærkede og kan bruges til de fleste spil. Men ønsker du den højeste opløsning, skal du gå efter skærme med 3840 x 2160, også kendt som 4K. Denne opløsning bruges af gaming entusiaster med en kraftig computer og et lige så kraftigt grafikkort. Husk! Jo højere opløsning, jo kraftigere grafikkort har du brug for.

Så er der selvfølgelig størrelsen på skærmen. Denne bliver målt i tommer. Skal computeren bruges til at spille på, vælger mange en 24-27’’ skærm, men både større og mindre kan også sagtens gøre det. 

Buede skærme giver dig en mere fordybende oplevelse til spil og film. Du skal dog være opmærksom på, at de fungerer bedst, hvis det kun er dig, som ser på skærmen. Hvis I er to foran en buet skærm, vil jeres synsvinklen ikke være så god. Kig også på skærmens holder – kan den justeres op og ned og kan den drejes?

Hvor mange Hz skal en gamer skærm have? 

En almindelig computerskærm, som ikke skal bruges til gaming, behøver ikke have samme høje Hz og hurtige responstid som en gamer skærm. Dog er det vigtigt, at din gamer skærm har det optimale Hz. Hz viser, hvor hurtigt din computer opdaterer per sekund, så jo flere Hz jo bedre.

144Hz skærm er en god standard for enhver gamer skærm, for så får du det optimale ud af dit spil - især skydespil, hvor du skal være hurtig på aftrækkeren. Der findes også skærme med 240Hz dette er dog kun for gamere der virkelig går op i sit spil!

Hvad er den bedste gamer skærm? 

Den bedste gamer skærm kommer an på den individuelle gamer og vedkommendes behov, men der er stadig nogle grundprincipper, som enhver gamer burde følge, for at finde den bedste skærm til deres behov. 

Hvad skal man gå efter til gaming skærm? Sørg for lav responstid på gerne 1 ms, høj opløsning og gå efter 144hz. Resten er op til dig! Vi håber, at vores guide kan hjælpe dig med at finde den skærm, som gør din spiloplevelse endnu bedre!